Welkom

Welkom op het online gedeelte van het Tijdschrift voor Gezondheidszorg en Ethiek. Hier vind je de meeste artikelen van alle nummers. Zo kun je ze waar je ook bent en wanneer je maar wilt opnieuw lezen.

TGE stelt zich ten doel de kwaliteit van de morele bezinning op actuele veranderingen binnen de gezondheidszorg te bevorderen. Verschillende invalshoeken, benaderingen en levensbeschouwingen komen aan bod.

 

Geïnteresseerd in publiceren in TGE? Neem contact op met de redactie en bekijk onze auteursrichtlijnen.

Adverteren in TGE? Bekijk dan de mediakaart voor de mogelijkheden.

Artikelen in de categorie: Interview ×
Interview

“Nieuwe technologie leidt tot een herverdeling van verantwoordelijkheden”

Gesprek met Tamar Sharon

Professor Tamar Sharon is co-directeur van iHub, een interdisciplinair onderzoekscentrum van de Radboud Universiteit dat zich richt op digitale technologie en publieke waarden. Hoofdredacteur Gert Olthuis sprak met haar onder andere over de gevolgen van digitalisering op de maatschappij en de gezondheidszorg.

Interview

“Een goed informed consent beoogt precies hetzelfde als een dialoog” Gesprek met Guy Widdershoven

Guy Widdershoven was tot aan zijn emeritaat in september 2020 hoogleraar Medische Filosofie en Ethiek en hoofd van de afdeling Ethiek, Recht en Humaniora, voorheen Metamedica van Amsterdam UMC. Redactielid dr. Joke Lemiengre blikt met hem terug op zijn werk, en praat met hem over de dialogische opvatting van informe...

Interview

Hoe zorgen we met z’n allen voor zorg van bewezen persoonlijke waarde?

Hilde Buiting in gesprek met Sjoerd Repping

In gesprek met professor dr. Sjoerd Repping wordt er veel verduidelijkt rondom de organisatie van (zinnige) zorg. Repping was een van de sprekers op het congres ‘Dokters ziek van controle’, dat in oktober 2019 werd gehouden en georganiseerd door de Vereniging voor Filosofie en Geneeskunde. Vanuit die hoedanigheid we...